Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en fantastisk djupgående massage med 100% ekologiska och eteriska oljor från Young Living. I den här massagen använder man sig av förutom oljorna, Vita-flex-metoden och Effleurage.

Så här går en behandling till:

Regndroppsmassage är en mjuk och varsam behandling där 9 olika 100% ekologiska och eteriska oljor från Young Living används. Oljorna masseras in under fotsulorna och på ryggen med fjäderlätta rörelser (Effleurage) och Vita-flexmetoden. Behandlingen avslutas med en skön värmeinpackning där en varm handduk läggs på ryggen. En mycket behaglig, rogivande och väldoftande behandling. 


Bakgrund:

Naturläkaren Gary Young, USA, utvecklade Regndroppstekniken under 1980-talet baserad på sin forskning om eteriska oljor och hans kunskap om Vita-flex metoden samt information om effleurage eller fjäderlätta fingerstrykningar som han fick av en indianhövding hos Lakota Indian Nation i South Dakota, USA.

Effleurage:

Indianhövdingen berättade att för många generationer sedan så vandrade hans förfäder regelbundet över gränsen till Kanada till de nordligaste delarna av Saskatchewan och Manitoba, där de ofta fick bevittna norrskenet - Aurora Borealis. De med hälsoproblem riktade sina ansikten och höll upp sina händer mot det dansande ljuset och gjorde djupa inandningar. Deras tro var att luften var laddad med helande energi från norrskenet. Tankemässigt, "andades" de in denna energi i ryggraden och därefter andades de ut den genom nervbanorna till de drabbade delarna i kroppen. Många upplevde då en stark kraft med helande verkan. Gränserna stängdes och Lakota-stammen kunde inte längre förflytta sig norrut och de tvingades leva isolerade på sitt indianreservat. Istället utvecklade de en energiläkande process mentalt, tillsammans med effleurage eller fjäderlätta fingerstrykningar för att underlätta spridningen av den helande energin genom nervsystemet ut i hela kroppen. Fjäderstrykningarna i regndroppstekniken stimulerar energicentra och väcker cellreceptorer och nervändar längs ryggraden.

Vita Flex:

Härstammar från Tibet för flera tusen år sedan och betyder "vitalitet genom reflexer". Vita Flex grundar sig på ett komplett system av reflexpunkter som stimulerar alla kroppssystem. Helande energi frigörs genom elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna och reflexpunkterna.

De 9 eteriska oljor som används:

VALOR: Den eteriska oljeblandningen Valor är en av våra mest populära produkter och en av företagets grundare D. Gary Youngs favoriter. Valor är en unik blandning av svartgran, blå renfana, kamfer, geranium och olibanum och den har en skogsaktig doft som passar bra vid massage och annan utvärtes användning samt i doftspridning. Använd den för att börja dagen med en positiv attityd eller för att fokusera om på slutet av en krävande dag.

OREGANO: (Origanum vulgare, Origanum onites, Origanum minutiflorum, Origanum majorana) har en tung, kryddig, skarp doft som inger en känsla av trygghet. Den har mycket gynnsam effekt på immunförsvaret och är också bra för andningsfunktionen.

TIMJAN: (Thymus vulgaris) har en kryddig, varm, örtig doft som både är kraftfull och genomträngande. Timjan har länge varit känd som en medicinsk ört och innehåller stora mängder tymol. Timjan stärker immunförsvaret, andningssystemet, matsmältningen, nervsystemet och andra kroppsfunktioner.

BASILIKA:  (Ocimum basilicum) har en stark, kryddig arom som är stärkande för både kropp och själ. Vid utvärtes användning har den en uppfriskande effekt på sinnet och ger mental skärpa. Vid massage kan den ha en avslappnande effekt på ömma muskler.

CYPRESS: (Cupressus sempervirens) har en frisk, örtig, lätt doft av vintergröna som friskar upp, lindrar och stramar upp. Den är behaglig under den kalla årstiden och bra för matsmältning och andning, samt för fet och oren hud.

VINTERGRÖNA: (Gaultheria procumbens) har en söt, mintig doft. Den innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk och är välgörande vid massage för att lindra spänningar i huvud och muskler.

MEJRAM: (Gaultheria procumbens) har en söt, mintig doft. Den innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk och är välgörande vid massage för att lindra spänningar i huvud och muskler. . En glädjeört som värmer, tröstar och upplivar hjärtat. I badet ger den en varm och avslappnande känsla.

PEPPARMYNTA: Den eteriska oljan Peppermint har en bekant doft som lätt känns igen, men pepparmynta är så mycket mer än bara en nostalgisk, frisk doft. Oljan kan spridas för att skapa en stimulerande, fokuserad atmosfär för dagliga arbetsuppgifter. Du kan även använda den utvärtes för att få en svalkande, kittlande känsla på huden som kan vara mycket rogivande efter hård fysisk aktivitet. Vi rekommenderar att du använder Peppermint i doftspridaren eller utvärtes när du vill ha en trevlig omväxling i din rutin!

 • Svalkar trötta muskler efter fysisk aktivitet.
 • Skapar en fokuserad miljö vid doftspridning
 • Ger en uppfriskande upplevelse när den blandas i ditt favoritschampo eller stryks på huden efter en varm dag i solen
 • Skapar en stimulerande och uppfriskande upplevelse vid inandning

 • Aroma Siez: Är en avkopplande blandning som är avsedd för massage av trötta muskler efter träning. 

  Vad är en eterisk olja?

  Den är den aromatiska vätska som finns i buskar, blommor, träd, rötter, kåda och frön. Denna aromatiska essens skyddar växten från insekter, ogynnsam miljöpåverkan och sjukdom. Essensen är också nödvändig för att växten skall växa, leva, utvecklas och anpassa sig till sin omgivning och den ger växten sin doft. Dess kemiska struktur liknar den i människans, och även djurens, celler och vävnader. Därför identifierar och accepterar vi oljorna. Eteriska oljor är 100 till 10 000 gånger mer koncentrerade än örter. Oljorna tränger snabbt in i huden och cellmembranen och färdas runt i blod och vävnader. Inom 21 minuter har oljan nått kroppens alla celler. Regndroppsoljorna kan verka lugnande, rogivande, grundande och energigivande. 

  Oljehistorik:

  Eteriska oljor användes redan för tusentals år sedan i bl.a Egypten, Grekland, Kina, Indien och Arabien. Man fann eterisk olja när man öppnade kung Tutankhamons grav år 1922. Tjuvar hade stulit av oljan men lämnat guldet. Den kvarvarande oljan i de 350 liter stora alabasterkrukorna hade fortfarande en svag doft efter mer än 3000 års förvaring. Hieroglyfer på de Egyptiska templens väggar visade hur man blandade oljor och beskrev hundratals oljerecept.  

  Den grekiske läkaren Theophrastus skrev en avhandling om dofter och deras läkande förmåga för 2000 år sedan. På 1600-talet användes lavendel för att skydda folket mot koleraepidemi. En fransk kemist, René-Maurice Gattefossé, återinförde "aromterapi" inom läkekonsten 1928. Han hade själv blivit återställd med hjälp av lavendelolja från en 3:e gradens brännskada. Han delgav sina erfarenheter med den franske arméläkaren Jean Valnes som använde eteriska oljor för att behandla sårade soldater under andra världskriget med mycket goda resultat.

  Pris: 750 kr. / 60 min